Creative with Cranials: het vlindereffect van de craniale zenuwen. Hoe nemen we de craniale zenuwen mee in onze kinesitherapeutische behandeling van patiënten met NAH.

VOLZET

Inhoud

De plaats van craniale zenuwen krijgt meestal een bijrol, we willen in deze vorming dit complex netwerk een hoofdrol geven.

De 12 craniale zenuwen positioneren zich verstandig op de hersenstam om van daaruit hun informatie op te nemen of hun acties te versturen. Er is een nauwe samenwerking tussen de verschillende kernen in functie van doelgericht bewegen.

Op een speelse manier willen we jullie hier bewust van maken.

We proberen op een creatieve manier in te zoomen op het normaal functioneren van deze zenuwenkernen en willen vooral de impact van pathologie illustreren aan de hand van specifieke casussen.

Deze opleiding is Pro-q-kine geaccrediteerd en geeft je 14 navormingseenheden.

Deze opleiding bevat 7 opleidingsuren.

 

 


Leerdoelen

De kennis rond craniale zenuwen op een logische manier overbrengen en dit met een handig model visualiseren
Via casussen inzicht krijgen in specifieke stoornissen en compensaties
Klinisch redeneren stimuleren en gerichte interventies aanreiken

Inbegrepen

Cursusmateriaal, seizoenslunch, dranken, fruit en koekjes

Locatie

Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat, Mechelen, België
18 november 2023
09u00 - 17u00
Peter Popelier en Lobke Liekens
235.00
excl. BTW

Peter Popelier en Lobke Liekens

Peter Popelier

Peter Popelier studeerde af aan de KU Leuven 1989, en werkt aan de UZ Leuven sindsdien.

Vanaf dag één was ik betrokken in de revalidatie van jonge CVA en hersentrauma patiënten. Hierbij leerde ik de variatie aan pathologie te behandelen  en dit op zowel acute als revalidatie diensten.

De vele internationale contacten via de KU Leuven, opleiding tot “IBITA instructor” en lesgever bij Handicap International stimuleerde mij als kennis overdrager.

Lobke Liekens

Lobke studeerde af in 2005 aan de KU Leuven als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting neuromotorische revalidatie.

In 2009 volgde zij de basis Bobath opleiding, waarna ze in 2013 en 2017 de Bobath cursussen voor gevorderden volgde.
In 2016 behaalde zij de erkenning bijzondere beroepsbekwaamheid in de neurologische kinesitherapie.
Van 2005 tot 2015 is zij werkzaam geweest als kinesitherapeute in het revalidatiecentrum UZ Pellenberg op de diensten NAH en kinder neuro-orthopedie. Van 2015 tot 2017 werkte zij in woonzorgcentrum den Olm waar zij voornamelijk patiënten in coma en patiënten met MS en ALS behandelde. Nu werkt zij deeltijds in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden en is zij verantwoordelijk voor de revalidatie van de patiënten met neuromotorische stoornissen bij K-motion.

Evidence based medicine is voor haar zeer belangrijk waardoor zij bij de vraag om te zetelen in de gebruikersgroep van een TBM ( samenwerking KU Leuven, UA) bij stroke patiënten, geen moment heeft getwijfeld.
Lobke gaf reeds enkele interne bijscholingen in UZ Pellenberg, Imelda ziekenhuis en woonzorgcentrum den Olm. In 2017 gaf zij samen met Vanessa de workshop “naar balans in evenwicht” tijdens de studiedag neuromotorische revalidatie van de KU Leuven.

Inschrijven

Helaas. Helemaal volzet!

Misschien komt er nog een extra datum.
Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, dan weet je het als eerste!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen!
Nieuwsbrief
facebook-squareinstagramusertagcalendar-fullclockchevron-rightarrow-down