From awareness to empowerment. Het implementeren van Yoga principes in revalidatie bij patiënten met een neurologische aandoening.

VOLZET

Inhoud

Het in balans brengen van onze neurologische patiënt is iets waar elk van ons naar streeft in zijn klinisch handelen. Bij yoga staat het zoeken naar deze balans, naast het herenigen van lichaam en geest, centraal.
Waarom niet de kennis vanuit yoga gebruiken in ons klinisch handelen met patiënten met een neurologische aandoening. Met deze cursus wil de docent een inzicht creëren in de basisbeginselen van yoga en een eerste aanzet geven hoe je de bestaande yoga principes en bewegingen kan aanpassen aan de mogelijkheden van je patiënt. Door een combinatie van aandachts- en ademhalingsoefeningen te bundelen met de fysieke houdingen, leer je een patiënt de mogelijkheid zich opnieuw te verbinden met zijn lichaam.

De cursus is een combinatie van theorie, casuïstiek en praktijk.

Dit is een door Pro-q-kine geaccrediteerde opleiding en geeft je 14 navormingseenheden.

Nieuwe datum: 26 september!

 


Leerdoelen

Meer inzicht verwerven in de achterliggende yoga gedachten en status van de literatuur
Inzicht bieden in het wanneer en hoe toepassen van een yoga sessie
Kennis verwerven over de opbouw van een yoga sessie
Tools aanbieden om de aandacht naar binnen te brengen om zelfzorg en de heilzame effecten van yoga toe te laten
Aanpassen van klassieke yoga bewegingen aan de mogelijkheden van de patiënt

Locatie

Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat 24, Mechelen
26 september 2020
09u00 - 17u00
Eva Ceulemans
195 eur

Eva Ceulemans

Eva Ceulemans is master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting neurologische en musculoskeletale revalidatie. Momenteel werkt Eva als onderwijs- en onderzoeksassistent aan KU Leven, neuromotorische onderzoeksgroep, waarnaast ze als persoonlijk assistent werkt met patiënten met een neurologische aandoening.

In 2013-2014 deed Eva Ceulemans haar opleiding tot mindfullness trainer (fase 1-3) bij het Instituut voor Aandacht & Meditatie. In 2017 behaalde Eva haar certificaat als Vinyasa yoga docent (200 uren in Brazilië onder leiding van David Lurey en Mirjam Wagner). Daarna volgde ze in 2018 een Yin yoga teacher training en in 2019 Integratieve zwangerschapsyoga. Ze doceert wekelijks Flow Yogalessen bij Health In Progress te Mechelen.

Inschrijven

Helaas. Helemaal volzet!

Misschien komt er nog een extra datum.
Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, dan weet je het als eerste!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen!
facebook-squareinstagramusertagcalendar-fullclockchevron-rightarrow-down