How to live a healthier life: focus on diet and lifestyle in neurologic and autoimmune diseases.

VOLZET

Inhoud

De sleutel om een antwoord te bieden op de snel stijgende welvaartsziekten van deze eeuw, is een levensstijl verandering. De talrijke studies, richtlijnen en opinies van wereldbekende experten in dit snel groeiende Lifestyle Medicine gebied, zijn samengevat in een overzichtelijk framework van vier sleutelcomponenten: Stress Less, Eat Wisely, Move Naturally en Sleep Well. Je krijgt een duidelijk beeld over de impact en de elkaar versterkende werking van deze sleutels op je mentale en fysieke gezondheid.

We dromen tijdens de opleiding regelmatig weg naar de Blue Zones, hotspots in de wereld waar men gelukkig, en met veel minder chronische ziekten, leeft tot zeer oude leeftijd. Kunnen wij hun geheimen ontrafelen en implementeren in onze Westerse maatschappij? Dit zou de revalidatie van onze patiënten niet alleen ten goede komen, maar kan ook onszelf helpen. Om langer en gezonder te leven, met geliefden om ons heen.

Dit is een door Pro-q-kine geaccrediteerde opleiding en geeft je 14 navormingseenheden.


Leerdoelen

Hoe kan je als paramedicus de patiënt begeleiden in dieet- en levensstijl veranderingen.
Een up-to-date overzicht van welke invloed en interactie stress, voeding beweging en slaap kan hebben op gemoed, breinfunctie en algemene gezondheid.
Hoe chronische stress de hele lichaamshuishouding kan aantasten, waarom stressweerbaarheid zo belangrijk is. Hoe kan je dit implementeren in de praktijk?
Is meditatie zweverig of net absolute brain-science?
Evidence-based update over hoe darmbacteriën tal van neurologische of auto-immuniteitsziekten kunnen beïnvloeden.
Wat is het belangrijkste voor de reva van neurologische patiënten: beweging, voeding of slaap?
Je krijgt meer inzicht in het belang van slaap, het circadiaans ritme, licht en de impact daarvan op chronische ziekten.
Je krijgt tools om de slaapkwaliteit van de patiënt te verbeteren

Inbegrepen

Cursusmateriaal, seizoenslunch, dranken, fruit en koekjes

Locatie

Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat, Mechelen, België
1 mei 2021
09u00 - 17u00
Len De Nys
195
excl. BTW

Len De Nys

Na mijn kinesitherapieopleiding aan de KU Leuven (2013) ben ik onderzoek gaan uitvoeren naar hoe we de groeiende golf van schronische ziekten, stress- en pijnpatiênten effectiever kunnen aanpakken. Dit is uitgegroeid door een groter How to Live a Healthier Life-project, om het belang van een gezondere levensstijl te benadruken via onderzoek, lezingen en maatchappelijke projecten.

Verder ben ik doctoraatsstudent aan Stirling Universtity (Schotland), waar ik met een geweldig team het project Stress, Healthy Ageing & Physical Exercise uitwerk.

Inschrijven

Helaas. Helemaal volzet!

Misschien komt er nog een extra datum.
Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, dan weet je het als eerste!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen!
facebook-squareinstagramusertagcalendar-fullclockchevron-rightarrow-down