State of the art gebruik van ortheses en mobiliteitsmiddelen binnen de behandeling van neurologische patiënten.

Inhoud

In deze opleiding over ortheses en rolstoelen voor neurologische patiënten staat het begrijpen en toepassen van passende ondersteunende hulpmiddelen centraal.

De opleiding biedt professionals de nodige kennis en vaardigheden om de levenskwaliteit van neurologische patiënten te verbeteren door middel van effectieve evaluatie, aanpassing en gebruik van orthesen en rolstoelen.

Er zal dieper ingegaan worden hoe je tot deze evaluatie, aanpassing en klinische toepassing van orthesen en rolstoelen komt. We zullen de nieuwste technologieën en benaderingen verkennen om de best mogelijke resultaten te bereiken voor onze patiënten.

Het doel is om de therapeuten te helpen bij het bieden van gepersonaliseerde zorg en het bevorderen van de mobiliteit en onafhankelijkheid van hun patiënten.


Leerdoelen

Welke factoren bepalen mijn orthesekeuze?
Ortheses: verschillende types en materialen.
Orthesefunctie tijdens de gangcyclus
Snelle introductie van ortheses tijdens revalidatie
Functionele electrostimulatie
Oplossingen binnen terugbetaling en oplossingen buiten terugbetaling.
Mobility: Korte uitleg ivm wetgeving ( VSB)
Welke rolstoelen zijn er op de markt?
Wanneer ga je voor welk type rolstoel?
Zithoudingen ( zitkussens en modulaire rug) met een stukje praktijk
Instelling rolstoel ( Praktijk) pelotten lager of hoger zetten , trippelen, …

Inbegrepen

Cursusmateriaal, seizoenslunch, dranken, fruit en koekjes

Locatie

Baarbeekhoeve, Baarbeekstraat, Mechelen, België
13 maart 2024
09u00 - 17u00
Pieter Parmentier, An-Sofie De Smet en Matthias Willems
255.00
excl. BTW

Pieter Parmentier, An-Sofie De Smet en Matthias Willems

Pieter Parmentier

Pieter Parmentier, studeerde af in 2004 als licentiaat kinesitherapie. Sindsdien bouw- de hij zijn ervaring op binnen de traumatische revalidatie, focus op amputatiepatiënten en SCI. Nadien volgde hij opleidingen en trainingen binnen de prothese- en orthesio- logie in binnen en buitenland (Nederland, Duitsland en Oostenrijk). Inmiddels werkt hij sinds 2019 als kinesist, expert prothese- en orthese revalidatie bij OttoBock Vanuit zijn expertise ondersteunt hij therapeuten en artsen met opleidingen trainingen gericht op revalidatie met orthese- en prothese oplossingen.

An-Sofie De Smet

Tijdens mijn studies behaalde ik een diploma orthopedische technologie aan Thomas More Geel. Aanvullend besloot ik een MSc te volgen in Biomedische Technologie met de focus op protheses en orthesen aan de Universiteit van Strathclyde in Glasgow. Deze studies hebben mij het vermogen gegeven om de orthopedische technologie kritisch te bekijken en inspireren mij om evidence- based zorg te bieden. Ik ben werk- zaam bij Ottobock als orthese-expert. Hier kom ik dagelijks in contact met ortheseverstrekkers, kinesitherapeuten, ander zorgverleners en met de patiënten. Hier is het mijn doel de patiënt te evalueren, elke partij te informeren over de verschil- lende mogelijkheden en zo een doelgerichte en adequate orthesekeuze te kunnen ma- ken.

Matthias Willems

Sinds 2015 werk ik voor het bedrijf Otto Bock; intern ben ik opgeleid om patiënten te positioneren in een rolstoel alsook de technische kennis.
Van 2015 tot januari 2022 was ik Technical Sales.
Mijn job inhoud was toen technische ondersteuning bieden voor orthopedische bedrijven mobiliteit. Sinds januari 2022 ben ik actief als Accountmanager regio Vlaanderen.

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor de orthopedische bedrijven die mobiliteit doen.
Op vraag van de mobiliteitsverstrekkers gaan we samen de passing uitvoeren bij de patiënt.

Inschrijven

Inschrijven
Zeker zijn van je plaats?
Schrijf je dan hier in!
Verder communicatie volgt per e-mail.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen!
Nieuwsbrief
facebook-squareinstagramusertagcalendar-fullclockchevron-right