About

Wie-sioboost?

Physioboost bestaat uit 2 gedreven kinesitherapeuten die beide al meer dan 10 jaar met passie aan het werk zijn binnen de neuromotorische revalidatie en dagelijks hun patiënten begeleiden en stimuleren tijdens hun revalidatie.

Lobke en Vanessa leerden elkaar kennen als studiegenoten aan de KU Leuven en werkten enkele leuke jaren samen in het revalidatiecentrum Pellenberg UZ Leuven.

De vriendschap, hun gemeenschappelijke passie voor de neuromotorische patiënt en de behoefte om te blijven bijscholen resulteert nu in het tot stand komen van Physioboost.

Lobke

Lobke studeerde af in 2005 aan de KU Leuven als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting neuromotorische revalidatie.

In 2009 volgde zij de basis Bobath opleiding, waarna ze in 2013 en 2017 de Bobath cursussen voor gevorderden volgde.
In 2016 behaalde zij de erkenning bijzondere beroepsbekwaamheid in de neurologische kinesitherapie.
Van 2005 tot 2015 is zij werkzaam geweest als kinesitherapeute in het revalidatiecentrum UZ Pellenberg op de diensten NAH en kinder neuro-orthopedie. Van 2015 tot 2017 werkte zij in woonzorgcentrum den Olm waar zij voornamelijk patiënten in coma en patiënten met MS en ALS behandelde. Nu werkt zij deeltijds in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden en is zij verantwoordelijk voor de revalidatie van de patiënten met neuromotorische stoornissen bij K-motion.

Evidence based medicine is voor haar zeer belangrijk waardoor zij bij de vraag om te zetelen in de gebruikersgroep van een TBM ( samenwerking KU Leuven, UA) bij stroke patiënten, geen moment heeft getwijfeld.
Lobke gaf reeds enkele interne bijscholingen in UZ Pellenberg, Imelda ziekenhuis en woonzorgcentrum den Olm. In 2017 gaf zij samen met Vanessa de workshop “naar balans in evenwicht” tijdens de studiedag neuromotorische revalidatie van de KU Leuven.

Vanessa

Vanessa studeerde af in 2005 aan de KU Leuven als master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als afstudeerrichting neuromotorische revalidatie.

In 2008 volgde zij de basis Bobath opleiding, waarna ze in 2010, 2013 en 2017 de Bobath cursussen voor gevorderden volgde.
In 2016 behaalde zij de erkenning bijzondere beroepsbekwaamheid in de neurologische kinesitherapie.

Sinds 2005 is Vanessa werkzaam in UZ Leuven, aanvankelijk startte zij op de acute neurodiensten in Gasthuisberg en sinds 2008 is ze werkzaam in het Revalidatiecentrum Pellenberg van UZ Leuven, op de dienst Niet-Aangeboren Hersenletsel. Sinds de komst van de therapietoren in het revalidatiecentrum heeft ze zich daarbij ook toegespitst op de uitbouw en uitwerking van de hydrotherapiesessies voor de NAH-patiënten.

Mede door de interesse in evidence-based medicine startte ze recentelijk vanuit UZ Leuven een kleine gerandomiseerde gecontroleerde pilootstudie op in samenwerking met de KU Leuven.

Jaarlijks geeft ze een gastcollege over “Gait and Locomotion” aan de 2e master studenten kinesitherapie (Neuro) van de KUL.
Niet enkel het volgen van bijscholingen boeit haar, zo gaf ze in het verleden ook enkele lezingen en workshops tijdens journal clubs en symposia.

In 2017 gaf ze samen met Lobke de workshop “Naar balans terug in evenwicht” tijdens de studiedag neuromotorische revalidatie van de KU Leuven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe opleidingen!
Nieuwsbrief
facebook-squareinstagram